Spanien


En kort gennemgang af spansk historie

Cordoba

Optegnelserne over Spaniens historie går helt tilbage til før romertiden. I det første årtusinde efter vores tidsregning leverede landet to af Romerrigets kejsere (Hadrian, berømt for sin mur, og Marcus Aurelius, berømt for sin Meditationer), og landet blev besat og koloniseret af mauriske arabere fra Nordafrika.

I den første halvdel af det andet årtusinde oplevede Spanien en intellektuel opblomstring som samlepunkt for kristne, jødiske og islamiske lærde, og efter at jøderne og de islamiske maurere blev smidt ud af landet i 1492, opstod Spanien som den første globale supermagt gennem deres opdagelse af Latinamerika og som resultat af de rigdomme, Spaniens kolonisation af den Nye Verden medførte.

I nyere tid satte udviklingen af et moderne tog- og lufttrafiknetværk i 1960'erne skub i turistsektoren, som i dag bidrager med en betydelig andel til landets nationalindkomst.

Spanien af i dag

I dag er Spanien fortsat en svimlende blanding af kulturer og folkeslag, som har dybe og rige historiske rødder. Dette afspejler sig i landets latinske sprog med indflydelse fra arabisk arabisk, ligesom dets arkitektur, køkken og folklore også trækker på mangeartede historiske traditioner. Det spanske sprog

Klimaet, som dog varierer fra region til region, kender de fleste af os som en endeløs række af solskinsdage tilbragt ved middelhavskysten og i det sydlige bagland.

Spanierne, om end forskellige fra region til region, er alle høflige, varmhjertede og stolte mennesker. De taler forskellige sprog og dialekter, men religiøst bekender størstedelen af befolkningen sig til den romersk-katolske kirke.

I dagens raffinerede og moderne Spanien glemmer man let, at landet først igen blev et demokrati i 1975, hvor det blev et konstitutionelt monarki efter samme princip som det engelske.

Spanien opnåede medlemskab i EU i slutningen af det 20. århundrede, hvor landet udviklede sin sociale og kommercielle infrastruktur, og i dag er landet blandt Europas førende hvad angår industri, teknologi og kreativitet.

Uanset om du bor i Spanien af arbejdsmæssige grunde, er på ferie eller fornøjelsestur, så er livet i dagens Spanien en rig og berigende oplevelse, og ja, solens lys og liv kan du regne med.

Det spanske sprog

Selvom spanierne forstår og taler engelsk på de mest populære turiststeder, så vil man opdage, at spanierne værdsætter alle forsøg på at tale med dem på deres modersmål. Spansk er ikke så svært et sprog at lære, som nogen påstår. Dog taler spanierne meget hurtigt, så man bør bede dem tale langt (más despacio, por favor!) i starten, indtil man bliver hurtigere til at genkende ordenes eller frasernes betydning.