Spanien


En kort gennemgang af spansk historie

Cordoba

Optegnelserne over Spaniens historie går helt tilbage til før romertiden. I det første årtusinde efter vores tidsregning, leverede landet to kejsere af Rom, og det blev besat og koloniseret af mauriske arabere fra Nordafrika.

I den første halvdel af det andet årtusinde, blomstrede Spanien som midtpunkt for kristne, jødiske og islamiske lærde folk, og efter at jøderne og mauerne blev smidt ud af landet i 1492, blev Spanien den første globale supermagt via indtagelsen af den Nye Verden og som resultat af de rigdomme, det medførte.

I nyere tid, satte udviklingen af et moderne tog- og lufttrafiknetværk i 1960´erne skub i turistsektoren, som i dag bidrager med en betydelig andel til landets nationalindkomst.

Spanien af i dag

I dag er Spanien fortsat en svimlende blanding af kulturer og racer, som nedstammer fra landets mangfoldige historie, som afspejler sig i dets rige sprog med indfletning af latinsk og arabisk indflydelse, i dets arkitektur, køkken og folklore.

Klimaet, som også varierer fra region til region, kender de fleste af os fra et uendeligt antal solskinsdage, som er tilbragt ved middelhavskysten og i det sydlige bagland.

Livet i Spanien har aldrig været lettere end i dag.

Spanierne, som er forskellige fra region til region, er alle høflige, varmhjertede og stolte mennesker. Størstedelen af befolkningen er romersk-katolsk.

I dagens raffinerede og moderne Spanien glemmer man let, at landet først igen blev et demokrati i 1975, hvor det blev et konstitutionelt monarki på linje med det engelske.

Spanien kom ind i EU i slutningen af den 20. århundrede, hvor det skabte en social og kommerciel infrastruktur, og i dag er landet førende med en moderne industri, teknologi og kreativitet.

Uanset om du bor i Spanien af arbejdsmæssige grunde, er på ferie eller fornøjelsestur, så er livet i dagens Spanien en rig og berigende oplevelse, og ja, solen skinner på dig imens!

Det spanske sprog

Selvom man forstår og taler engelsk på de mest populære turiststeder, så vil du opdage, at spanierne værdsætter alle forsøg på at tale med dem på deres modersmål.